De enige site waar vakspecialisten zelf naar refereren!
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Fallback Image

Direct naar:

Warmtepomp extra info

Omtrent warmtepompen is dus heel veel te vertellen, we konden alles op deze ene pagina plaatsen maar dan wordt het heel onoverzichtelijk, daarom hebben we geprobeerd een aantal zaken per pagina te behandelen. Je zou het kunnen zien als een soort FAQ overzicht voor warmtepompen. Vragen die regelmatig gesteld worden proberen we iets nader toe te lichten.  Voor de een is het misschien te veel informatie voor de ander te weinig, de informatie die we geven is algemeen en niet toegespitst op een bepaald merk of type. Mogelijk dekt het dus niet de gehele lading, anderzijds leest u wellicht voldoende om een betere kijk te krijgen op de warmtepomp en bijkomende techniek.

Onder het kopje ‘extra’ o.a.;

  • Op de pagina ‘ storing’ wordt verteld wat u kunt doen als uw warmtepomp in storing staat, maar ook wat u beter niet kunt doen.
  • Bij ‘ levensduur’ leest u hoe lang een warmtepomp normaliter mee gaat.
  • Een van de meest gestelde vragen is hoeveel energie een warmtepomp gebruikt, aan de hand van een praktijkvoorbeeld tonen wij u hoe u het energieverbruik zou kunnen bepalen.
  • Nu we langzaam richting gasloze woningen gaan willen veel mensen een eerste stap proberen om vast een stuk van het gasverbruik af te snoepen, met een bivalent systeem, Ketel + warmtepomp zou dit mogelijk zijn, echter nog niet in elke woning. Wij vertellen u waarom dat zo is.
  • Je hoort tegenwoordig heel veel termen voorbij komen; Nul op de Meter Woning,  BENG woning, energie neutraal woning, Passief huis.  Wat is het verschil tussen deze type gebouwen? Wij vertellen het en nemen u mee in een voorbeeldje om tot een Nul op de Meter woning te komen.
  • Op de pagina COP reken formules en feiten vertellen wij u o.a. over het omslagpunt aardgas of warmtepomp, tevens laten wij u zien hoe de ‘flow van water’ kan worden berekend en hoe het rendement van een warmtepomp nu eigenlijk in elkaar zit. U leest dus over COP, SPF en bijkomstige zaken.  Aan de hand van een voorbeeld berekenen we het COP van een warmtepomp.
  • Passief koelen wat is dat eigenlijk?  Aan de hand van diverse hydraulische schema’s leggen wij u uit hoe u met een ‘bodem warmtepomp’ passief kunt koelen en wat dat nu eigenlijk is. Passief koelen is namelijk het grote voordeel van warmtepompen die gebruik maken van bodemenergie.
  • Smart Grids … de verwachting is dat we in de toekomst energie prijzen krijgen die per kwartier kunnen verschillen. Als er bijvoorbeeld veel wind of zon is zou de elektra prijs flink lager kunnen zijn dan op het moment dat er weinig duurzame energie beschikbaar is en de centrale moet draaien op fossiele brandstof.  Apparaten worden langzaam maar zeker geschikt gemaakt voor die techniek, ook warmtepompen. Middels een contact is vanaf afstand een toestel in te schakelen. De energie maatschappij kan dus laten weten ik heb nu voldoende stroom .. en met een signaal de door u geselecteerde toestellen aanschakelen.

Via ons menu treft u dus haast alle informatie met betrekking tot de warmtepomp en bijkomstigheden. Op naar een gezond buiten- en binnenklimaat!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Warmtepomp in de vrieskou

Vandaag duiken we in de wereld van warmtepompen en ontdekken we hoe

Is een warmtepomp nog rendabel in 2024?

In 2024 staan we voor belangrijke beslissingen als het gaat om duurzaamheid

Waterstof ketel

In Nederland worden cv-ketels voor het eerst op waterstof gedraaid. Een belangrijke

0
Wat denk jij? Laat een comment achterx
()
x