Bespaar tot 30% 

Smart grids systeem oplossing

Smart grids en slimme energiesystemen helpen om de groeiende hoeveelheid duurzame energie in te passen in het energiesysteem.

Een slim energiesysteem waarbij PV-panelen, elektrische auto’s, warmtepompen, huishoudelijke apparaten, opslagsystemen en onderstations op intelligente wijze met elkaar zijn verbonden en die energiediensten leveren aan elkaar. Dit maakt het mogelijk om vraag naar en aanbod van (duurzame) energie op elkaar af te stemmen: de PowerMatcher bijvoorbeeld – een ICT-toepassing die vraag en aanbod koppelt – en nu al in circa 1.000 huishoudens werkt in Nederland en in het buitenland.

Flexibele energievoorziening met smart grids en slimme energiesystemen wordt voor veel partijen noodzaak:

 

  • netbeheerders willen hun elektriciteitsnetten niet overbelasten
  • energiebedrijven zoeken naar nieuwe producten en diensten die flexibiliteit bevorderen
  • wijkbewoners nemen steeds meer lokale duurzame energie-initiatieven

Vanwege de opkomst van steeds meer windmolens en zonnepanelen is er soms stroom in overvloed en soms zal er een tekort dreigen, dat tekort wordt aangevuld door ‘oude’ centrales of door import uit andere landen op dat moment.  De stroomprijs zal in de toekomst per kwartier kunnen wijzigen. Om uw toestellen op het juiste moment, wanneer er veel stroom is en deze dus goedkoop zal zijn, aan te schakelen is het Smart Grids systeem handig.

 

Vanaf afstand kan de energie centrale, of via een internet verbinding het toestel zelf, bepalen wanneer het voor welke taak aan kan of aan mag.  Smart Grids,  beperkt zich natuurlijk niet alleen tot warmtepompen, maar bijvoorbeeld ook wasmachines kunnen straks aangestuurd worden wanneer de stoom prijs gunstig is..  en wat te denken van het laden van de auto acu.

 

U kunt bij aanschaf van een warmtepomp al navragen of deze al geschikt is voor dat toekomstig systeem.

‘Smart Grids Ready’ :  noemt men dat.

 

In Duitsland draait het ‘Smart Grids’ systeem, in sommige gebieden, al ‘n tijdje met succes.

 

Smart Grids systeem en warmtepomp