Run op warmtepompen

Administrator (admin) on Dec 07 2017

7 december 2017, (Bron: eigen ervaring en collega's aan de balie bij de groothandel) Het op tijd kunnen schakelen is voor veel bedrijven lastig. Zaten ze 2 jaar terug nog met volle magazijnen omdat er niet werd afgenomen, waarop uiteraard de productie is teruggeschroefd, nu heeft men grote moeite om bestelde materialen uit te leveren.

Van toeleveranciers tot assemblage heeft men moeite om de huidige vraag bij te houden. Veel warmtepompfabrikanten hebben dan ook al levertijden die oplopen tot 2 maanden. Daar komt bij dat veel installateurs ook niet meer gewend waren, mede door voorzichtigheid in het beleid, om ver voorruit te kijken m.b.t. materiaal op de plank.  Als volgende week een klus moet worden opgestart wordt vandaag materiaal besteld (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Tel daarbij nog op het gebrek aan voldoende technisch personeel …   Dan ontstaan er leveringsprobleempjes.

Enfin, men is volop aan het ‘opschakelen’ om straks weer aan de vraag te kunnen voldoen. Hopelijk blijft die dan ook komen. Het is vaak hollen of stilstaan in de installatie branche zijn de geluiden die we opvangen.  De vraag aan de consument is dus om even geduld te hebben, een nieuwe auto is er vaak ook niet in ’n dag, zei ’n collega gekscherend.

Terug