Project gericht denken met prefab warmtepomp oplossingen

Administrator (admin) on Nov 14 2018

14 november 2018, bron: Stadlander
In Bergen op Zoom naderen 41 woningen hun voltooiing, deze zijn in opdracht van Stadlander gebouwd volgens het Morgen-Wonen concept door VolkerWessels.
Net als de rest van de woning is de installatiekast geprefabriceerd;

Het is een flinke kast die je niet zomaar even de trap op tilt, ze zijn tijdens de bouw dan ook met een kraan naar de zolder gehesen. De installatiekast is twee bij twee meter en 80 centimeter diep en wordt plug-and-play op de bouwplaats aangeleverd. In de installatiekast zijn de binnenunit van de luchtwarmtepomp, de omvormer van de zonnepanelen, de balansventilatie, het boilervat voor warm tapwater en een extra verdeler geplaatst. De luchtwarmtepomp heeft een vermogen van 5kw.

De buitenunit van de warmtepomp is in de schoorsteen van de woningen verwerkt. Cox Geelen, die normaal schoorstenen maakt voor cv-installaties, heeft deze gemaakt, want ook zij werken aan de toekomst.  De luchtwarmtepomp is op deze manier, op het dak,  buiten gehoorbereik. Tevens is er van alles aan gedaan om resonantie van de warmtepomp te beperken, bijvoorbeeld door isolatie bij de doorvoeren te plaatsen.

Terug