Polarisatie ? Warmtepomp

Administrator (admin) on Jan 12 2019

12 januari 2019 / Blog.

Wellicht is dit een te stevig woord maar het is zeker dat niet alle neuzen dezelfde kant op staan m.b.t het klimaatplan. Wie zo af en toe eens over Facebook surft ziet dat de een de warmtepomp de hemel in prijst en de ander het toestel helemaal afbrand.

Ook andere berichten staan soms lijnrecht tegen over elkaar: zo lezen we de afgelopen week een bericht van Arthur van Schayk (bestuursvoorzitter Remeha) dat de prijs van warmtepompen echt niet omlaag zal gaan om twee dagen later een bericht van Peter Wagener (voormalig voorzitter van de DHPA) te lezen dat de prijs de komende jaren flink omlaag kan.

Waar het heen gaat is voor niemand nog 100% duidelijk. Ook de overheid is voor veel mensen niet helder genoeg in haar keuze en visie.  Er moet nog heel veel gebeuren om samen de weg naar een beter klimaat te vinden.

Het rammelt aan alle kanten merken wij soms. Gister kwam in de media het bericht voorbij dat er een stop gezet moet worden op de PV velden (Elektrische zon opbrengst panelen) in het noorden van het land omdat het net niet geschikt is voor deze pieken in de zomer.  Zo komen we er  toch  nooit?  Laat staan dat het net geschikt zou zijn voor het energie leveren van vele warmtepompen.

Grote vraag blijft natuurlijk hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op ? Hoe zorgen we samen dat, voor iedereen betaalbaar, gebouwd kan worden aan een schonere toekomst.  

Dat kan waarschijnlijk alleen als we naar elkaar toe groeien in plaats van uit elkaar groeien...
en  soms gewoon even dimmen in plaats van het commentaar van de daken te schreeuwen.


Blog Warmtepomp Weetjes

Terug