ISH Frankfurt weer voorbij..

Administrator (admin) on Mar 15 2019

15 maart 2019, gezien op de ISH in Frankfurt

Op de internationale toonaangevende vakbeurs ISH in Frankfurt was er m.b.t. warmtepompen geen spectaculair nieuws deze keer.
Natuurlijk was er wel heel veel te zien. De wijzigingen zaten vooral in koudemiddel: R32 bijvoorbeeld in plaats van R410A als toepassing. Daarnaast voerde visueel design en toepassing van elektronica de boventoon bij de warmtepompfabrikanten.  Steeds meer wordt overgegaan op draadloze communicatie met toepassing van applicaties op de telefoon.  Alleen jammer dat er niet echt een standaard is in deze markt, niet alles is ongestraft aan elkaar te knopen.
Ook was het duidelijk merkbaar dat steeds meer fabrikanten zich op de warmtepompmarkt wagen.  In Duitsland zelf speelt het geluid van een lucht/water warmtepomp een belangrijke rol, dat was hier en daar goed waarneembaar. Toestellen worden daar bijvoorbeeld steeds vaker inpandig opgesteld met kanalen naar buiten, overigens vaak voor een opstelling in de kelder, wat in Duitsland zo ie zo al meer de gewoonte is als in ons land.  Dat de warmtepomp niet meer weg te denken is in de huidige installatie-wereld bleek duidelijk op deze vakbeurs.  Natuurlijk was er ook belangstelling voor de Remeha waterstof ketel, welke waarschijnlijk nog dit jaar op de markt komt in Duitsland.

 

Terug

Go to top

logoWarmtepomp-weetjes, vrijdag 23 augustus 2019

Pagina: - Nieuws blog
Tags:warmtepomp, blog, nieuws, mening, tip, info, toepassing, werking,
Beschrijving: Warmtepomp nieuwsblog, nieuws over warmtepompen en gerelateerde onderwerpen.